Julia Kajas
Julia Kajas toimii suunnittelijana uudistavan maatalouden edistämiseksi
Julia työskentelee kestävämmän ruokajärjestelmän rakentamisen parissa yhdessä eri sidosryhmien kuten viljelijöiden ja elintarvikeyritysten kanssa. Hänen työnkuvaansa kuuluu viestintää, sidosryhmätyötä muun muassa tapahtumien järjestämisen muodossa sekä hankkeiden toteuttamista.
Julia vastaa Uudistavan viljelyn verkkokurssia edistävästä hankkeesta, jonka tavoitteena on tarjota tietoa ja käytännön ratkaisuja uudistavan maatalouden käytäntöjen yleistymiseksi. Kurssin avulla uudistavan viljelyn oppeja viedään myös maatilojen ulkopuolelle, koko ruokajärjestelmän hyödynnettäväksi.
”Olen omistautunut kestävämpien toimintamallien ja ympäristön hyvinvoinnin vahvistamiseen ruoka-alalla. Erityisesti minulle tuo iloa konkreettisten ratkaisujen vieminen käytäntöön yhdessä sidosryhmien kanssa niin, että siirtymää toteutetaan eri toimijoille reilusti. Alan kestävyysongelmien ratkaisemisessa koko ketjun välinen yhteistyö on avainasemassa, ja siksi Carbon Action -työssä mukana oleminen onkin niin inspiroivaa.”
Julia on Elintarviketieteiden maisteri (ETM) Helsingin yliopistosta, missä hän erikoistui elintarviketalouteen ja kulutukseen. Tutkintonsa ansiosta Julialla on vahva ymmärrys elintarvikealan toiminnasta sekä kestävän ruokajärjestelmän ja vastuullisempien toimintojen kehittämisessä läpi arvoketjun.
Vapaa-ajallaan hän nauttii luonnossa liikkumisesta, vaeltamisesta ja meressä uimisesta. Julia on viettänyt lapsuutensa veneillen Espoon saaristossa, ja saaret vetävätkin häntä puoleensa esimerkiksi retkikohteina tai rauhoittumisen paikkoina.
”Itämeren pelastamistyössä yhdistyy hyvin intohimoni mereen elementtinä, ja samalla se miten, ja millaisilla järjestelmillä yhteiskuntana tuotamme ja kulutamme ruokaa.”