Sinebrychoff sitoutuu parantamaan mallasohran alkutuotannon kestävyyttä
SINEBRYCHOFF SITOUMUS
Sinebrychoffin tekemä Itämeri-sitoumus on jo toinen järjestyksessään. Sinebrychoffin oman tuotantotoiminnan lisäksi sitoumus keskittyy merkittävimmän raaka-aineen eli mallasohran alkutuotantoon.
PÄÄTTYNYT
Sitoumus annettu 2020
KESTO
2020 – 2022
Sinebrychoffin järjestyksessään toisen Itämeri-sitoumuksen pääteema on hiili arvoketjussa ja se kattaa vuodet 2020-2022. Työ linkittyy vahvasti BSAG:n Carbon Action -alustaan. Sinebrychoffin oman tuotantotoiminnan lisäksi sitoumuksen keskiöön on valittu merkittävimmän raaka-aineen eli mallasohran alkutuotanto.
Alkutuotannon kannalta merkittävässä roolissa on tavoite ”Kohti hiiliviljeltyä jouluolutta 2021”. Sinebrychoffin jouluolut on tehty yhteistyössä BSAG:n kanssa jo kolmen vuoden ajan. Tavoitteena on nyt viedä kehitys vielä askeleen pitemmälle. Hiiliviljellyssä jouluoluessa keskitytään kestävän ravinnekäytön ja ravinnevalumien ehkäisemisen lisäksi maaperän kuntoon ja hiilen sitomiseen ilmakehästä maahan. Hiiliviljelty jouluolut on uusi askel pitkäjänteiselle työlle edistää mallasohran alkutuotannon kestävyyttä. Pitemmällä tähtäimellä Sinebrychoffin tavoitteena on asian edistäminen koko mallasohran toimitusketjussa ja alkutuotannossa sekä toisaalta virvoitusjuomien valmistuksessa tarvittavan sokerin lähteenä toimivan sokerijuurikkaan alkutuotannossa.
Omassa tuotannossa Sinebrychoff on sitoutunut ympäristövastuullisuuden kannalta kolmeen merkittävään tavoitteeseen.
Sitoumuksen tavoitteet
1
Vedenkäytön tulee olla vuonna 2022 2,05 litraa ja vuonna 2030 1,7 litraa per tuotettu litra.
2
Hiilidioksidin määrän tulee vuonna 2022 olla 1,52 kg per hehtolitra ja vuonna 2030 Sinebrychoffin tavoitteena on olla hiilineutraali panimo.
3
Muovipullojen palautusastetta pyritään nostamaan. Työtä tehdään yhteistyössä Palpan (Suomen Palautuspakkaus Oy) kanssa. Vuoden 2020 aikana valmistuu Sinebrychoffin muovitiekartta, jonka tavoitteena on tukea toisaalta Suomen muovitiekarttaa ja toisaalta tavoitetta vähentää pakkausten hiilidioksidipäästöjä.
Jatkamme panimon hiilidioksidipäästöjen vähentämistä niin, että viimeistään vuonna 2030 olemme hiilivapaa panimo. Veden käytön osalta tavoitteemme on vuoteen 2022 mennessä saada aikaiseksi 70 000 m3 tiputus vuoden 2019 tasosta.
Marja-Liisa Weckström, viestintä- ja vastuullisuusjohtaja, Sinebrychoff
Arvoketjun kannalta poikkileikkaavassa roolissa on Sinebrychoffin oma henkilöstö. Sitoumuksessa tullaan keskittymään BSAG:n ja eritoten Carbon Action -alustan toiminnan tiedottamiseen ja kouluttamiseen Sinebrychoffin henkilöstölle. Toiminta aloitetaan vuonna 2020, jolloin tietoa lähdetään viemään relevanteille henkilöstöryhmille mukaan lukien johto, tuotanto sekä viestintä- ja markkinointi. Oman henkilöstön koulutuksen lisäksi Sinebrychoff on sitoutunut viestimään Carbon Action -hankkeesta ja hiiliviljelystä myös emoyhtiö Carlsbergille ja sen keskeiselle henkilöstölle. Tavoitteena on myös tuoda sitoumuksen aikana emoyhtiön johtoa ja avainhenkilöitä Suomeen tutustumaan BSAG:n työhön ja Carbon Action -hankkeeseen.
Sinebrychoff liittyy mukaan Carbon Action -hankealustan yritysverkostoon, joka mahdollistaa eri ruokaketjun toimijoiden yhteistyön ja oman toiminnan kehittämisen hiiliviljelyn tiimoilta.
Lisäksi Sinebrychoff sitoutuu tuomaan hiiliviljelyä ja Carbon Action -alustan toimintaa esiin omassa viestinnässään. Sinebrychoff sitoutuu myös yleisesti viestimään Itämeri-sitoumuksesta aktiivisesti omissa kanavissa relevanteille sidosryhmille.