Siirry pääsisältöön

Pellolta pöytään näkyväksi 

Käynnissä Uudistava maatalous

Uudistava maatalous

Pellolta pöytään näkyväksi -hankkeessa kytketään itäisen Suomen kestävä ruoantuotantotapa European Region of Gastronomy Saimaan yritys- ja tapahtumaketjuun ja osaksi ruokamatkailua. 

Virallinen nimi

Pellolta pöytään näkyväksi

Kesto

1.3.2024-30.6.2026

Vastuuhenkilöt

Sanna Lento-Kemppi

Vastuutahot

ProAgria Etelä- Savo ry / Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus

ProAgria Etelä-Suomi ry / Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus

ProAgria Itä-Suomi ry / Itä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus

Baltic Sea Action Group

Rahoittaja

Euroopan unionin maaseuturahasto, Etelä-Savon ELY-keskus, Kaakkois-Suomen ELY-keskus, Pohjois-Karjalan ELY-keskus sekä yksityiset rahoittajat.

Etelä-Savo, Etelä-Karjala, Kymenlaakso ja Pohjois-Karjala ovat osa European Region of Gastronomy Saimaa -statusta 2024. Näillä itäisen Suomen maakunnilla on ainutlaatuinen mahdollisuus erottua ruokamatkailualueena muusta eurooppalaisesta ja suomalaisesta tarjonnasta tekemällä ruoantuotantomme ja ruokajärjestelmämme vastuullisuus ja kestävyys näkyväksi sekä edelleen kehittää tätä ruoantuotannon tapaa. 

Hankkeen myötävaikutuksella Saimaan alueen ruoka-alueidentiteetti vahvistuu ja pellolta pöytään -ruokaketjun yritykset ja muut toimijat verkostoitutuvat yli maakuntarajojen Taste Saimaa -brändin alla. Alueen maatiloille ja elintarvike- ja matkailualan yrityksille syntyy uutta liiketoimintaa esim. ruokamatkailuketjun osana ja maaseutuyritysten kilpailukyky ja kannattavuus parantuu. 

Pellolta pöytään näkyväksi -hankkeen toteutus jakaantuu kolmeen painopistealueeseen: 

1. Pellolta – Kestävä, uudistava alkutuotanto 

2. Pöytään – Ympäristövastuullinen ruoantuotanto, ruokamatkailu, maisema, kulttuuriympäristö 

3. Näkyväksi – Pellolta pöytään -ruokaketjun toimintatavan näkyväksi tekeminen monikanavaisesti viestien ja ruokatapahtumin 

Kohderyhmä ja toteutusalue 

Hankkeen kohderyhmänä ovat maatilat ja maaseudun elintarvike-, matkailu- ja ravintola-alan yritykset Etelä-Savon, Etelä-Karjalan, Kymenlaakson ja Pohjois-Karjalan alueella. 

Hankkeen hallinnoija on ProAgria Etelä- Savo ry / Etelä-Savon maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus  

Tutustu hankkeeseen https://www.maajakotitalousnaiset.fi/hankkeet/pellolta-poytaan-nakyvaksi 

Ota yhteyttä: 

Sanna Lento-Kemppi

Toiminnanjohtaja, Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaiset, MKN yritysasiantuntija – Neuvo KIKY -asiantuntija

MKN Etelä-Savo

Etelä-Savon Maa- ja kotitalousnaiset

sanna.lento-kemppi@maajakotitalousnaiset.fi050 476 6028

Mikonkatu 5
50100 Mikkeli

Ota yhteyttä

Menna Rantala

Projektijohtaja, uudistava maatalous

+358 40 352 9913

menna.rantala@bsag.fi

Ajankohtaista

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml