Siirry pääsisältöön

”Jäi todella hyvä fiilis!” Oman keräyksen järjestäminen on iloinen ja luova tapa auttaa Itämerta

Uutinen

Meremme auttaminen voi olla palkitsevaa ja peräti hupia. Sen todistavat kaksi erilaista Itämeri-keräystä kuluneelta kesältä. Yksi niistä on uintihaaste ja toinen synttärijuhlintaa, ja molemmissa syttyi yhdessä tekemisen ilo.

Partasuisen uimarin pää meren pinnan yläpuolella
”Keräys on ollut mielessä joka kerta, kun olen vetänyt märkäpuvun päälle. On ollut niitäkin päiviä, jolloin uiminen olisi jäänyt ilman tätä projektia”, Joonas Laine muistelee.

Kun neljäskymmenes syntymäpäivä lähestyi, Topias Riuttamäki tuumi, että virstanpylvästä voisi juhlistaa lahjoituksella merkitykselliseen tarkoitukseen.

– Ympäristö ja eläimet ovat itselleni tärkeitä kohteita. Halusin että aihe sopii mahdollisimman monen synttärivieraan arvomaailmaan, ja kaikkihan ovat yhtä mieltä siitä, että puhdas ja kaunis Itämeri on tukemisen arvoinen, Topias Riuttamäki kuvailee.

-Tutkiskelin eri hyväntekeväisyysjärjestöjä ja etenkin niiden rahankäytön tehokkuutta. BSAG nousi esille parhaana vaihtoehtona ja eritoten pitkäjänteinen, tuloksekas historia teki vaikutuksen. 

40-vuotisjuhlaa vietettiin Tukholman saaristossa, Topiakselle rakkaissa merellisissä maisemissa. Keräys oli juhlavieraille positiivinen yllätys, jonka kruunasi päivänsankarin lupaus tuplata vieraiden lahjoitukset. Topiaksen ja lähes 30 muun lahjoittajan voimin kertyi muhkea lahjoitus Itämeren pelastustyöhön.

Jäi todella hyvä fiilis! Yhteinen projekti juhlavieraiden kanssa loi mukavan yhteishengen porukalle ja hyvän mielen synttärisankarille itselleen.

Topias Riuttamäki

Kilometrikaupalla apua meriluonnolle

Avovesiuintia harrastavalle Joonas Laineelle Itämeren huono tila tulee ihan konkreettisesti nokan alle.

 -Yksittäiset hyväntekeväisyyspäivät ovat työelämästä tuttuja. Aloin miettiä, voisinko keksiä itse vähän pidempiaikaista tempausta Itämeren auttamiseksi, Laine kertoo.

Pohdinnan tulos on #LAINEillaTAAS-projekti, jossa Joonas itse lahjoittaa kolme euroa jokaista avovesissä uimaansa kilometriä kohden ja haastaa muitakin mukaan meremme avuksi. Hän viestii projektistaan aktiivisesti muun muassa Instagramissa.

-Olen kokenut Itämeren asian koskettavan monia, ja omalla tempauksellani olen pystynyt tuomaan sitä laajemmin esiin. On ollut mukava käydä keskusteluja Itämeren tilasta ja mahdollisuuksista sen pelastamiseksi.

Kymmenet tutut ovat innostuneet mukaan, ja yhteisvoimin on lahjoitettu jo 600 euroa Itämerelle. Kilometrejä ja euroja kerätään syyskuun loppuun asti.

Projekti on motivoinut minua liikkumaan ja samalla tekemään hyvää Itämerelle. Se on mielestäni todella hieno yhdistelmä.

Joonas Laine

BSAG valikoitui uintiprojektin lahjoituskohteeksi, kun Laine perehtyi maanviljelyn rooliin vesistöjen rehevöitymisessä. Sitä kautta hän tutustui BSAG:n työhön, ja yhdessä tekemisen toimintatapa teki vaikutuksen. Yhteistyö on ainut mahdollisuus pelastaa Itämeri.

-Muistan kuinka kirkasta merivesi oli lapsuudessani, ja haluaisin omien lastenikin pystyvän nauttimaan tulevaisuudessa Itämerestä. Uintikelpoinen Itämeri koko kesän ajan, siinä olisi hyvä tavoite Itämeri-työhön näin uimarin kannalta, Laine toivoo.

OTA YHTEYTTÄ

Elena Belle

Palvelup​äällikkö; Varainhankinta

+358 40 775 0686

elena.belle@bsag.fi

Elina Ranta

Varainhankintapäällikkö

+358 40 719 9719

elina.ranta@bsag.fi

Lue myös

Lue lisää
image/svg+xml