Siirry pääsisältöön

Ville Wahlberg

,

Ville Wahlberg on Baltic Sea Action Groupin toimitusjohtaja, joka uskoo yhteistyöhön, yrityksiin ja viljelijöihin maan ja meren pelastamisessa.

Maailma on kompleksinen systeemien solmu, jonka avaaminen ei onnistu keneltäkään yksin. Itse asiassa, kun näitä kompleksisia vyyhteä yritetään ratkoa kuin yksinkertaista pulmaa, pahennetaan ongelmaa ja aikaansaadaan taas yksi umpisolmu lisää. Silti ratkaisu on ainakin ylätasolla yksinkertainen – tavoitteellinen ja moninainen yhteistyö.

Ville on monipuolinen muutoksen tekijä, jonka tausta rakentuu politiikan, konsultoinnin ja opettamisen vaiheista. Baltic Sea Action Group:ssa Villeä inspiroi säätiön pyrkimys ratkaista kompleksiset haasteet eri tahot yhteen tuomalla ja muutoskykyä lisäämällä.

Wahlberg kuvaa rooliaan säätiön nimen elementtien kautta:

Baltic Sea on tietenkin säätiön kohdealue, tai tarkemmin se tuloskortti, jossa työn onnistuminen ja epäonnistuminen näkyy. Toimitusjohtajan työssä tärkeintä on yhdessä säätiön hallituksen kanssa tunnistaa mitä pitää tehdä, jotta meren ekologinen tila saadaan paremmaksi. Tuon ymmärryksen pohjalta pitää saada syntymään tarvittava toiminta. Ville on tavoiteohjautuva johtaja, joka syttyy vaikeiden haasteiden edessä.

Action säätiön nimessä kertoo paljon niistä syistä, jotka toivat Villen säätiöön. ”Tieto, ymmärrys ja oppiminen ovat asioita, joihin en koskaan kyllästy, mutta mitä iloa niistä on, ellei uudesta ymmärryksestä seuraa toimintaa?”  hän kiteyttää. Villelle on selvää, että Itämeri kaipaa parempia ratkaisuja ja toimintaa, sillä tulokset eivät vielä imartele.

Group kuvaa Villelle sitä voimaa, jolla välttämätön muutos saadaan tapahtumaan. ”Olen jopa kivuliaan tietoinen siitä, etten minä tai oikeastaan kukaan muukaan ihminen ole yksin paljon mitään. Sen sijaan me ihmiset olemme suorastaan hämmästyttävä luonnonvoima, kun päätämme tehdä asioita yhdessä.” BSAG tekee aktiivista yhteistyötä yritysten, tutkijoiden, viranomaisten, maanomistajien ja viljelijöiden kanssa. Wahlberg on vakuuttunut sitä, että laajalla yhteistyöllä ja joukkovoimalla voimme muuttaa maailmaa sellaiseksi, että ihmisen ja muun luonnon harmonia voidaan saavuttaa.

Työtausta

2023–  Baltic Sea Action Group, toimitusjohtaja

2022–2023 Ellun Kanat Oy, liiketoimintajohtaja (viestintä), osakas

2000–2022 Ellun Kanat Oy, kehitysjohtaja, osakas

2019–2020 Ellun Kanat Oy, johtava asiantuntija

2017–2019 Ellun Kanat Oy, liiketoimintajohtaja (vastuullisuus)

2015–2017 Ellun Kanat Oy, viestinnän ja vaikuttajaviestinnän konsultti

2014–2015 Vihreä liitto rp, järjestöpäällikkö (varapuoluesihteeri)

2013 Lohjan kaupunki, lehtori (lukio ja peruskoulu)

2007–2011 Vihreä liitto rp, kampanjapäällikkö

OTA YHTEYTTÄ

Ville Wahlberg

Toimitusjohtaja

+358 45 125 1322

ville.wahlberg@bsag.fi

image/svg+xml